Domotica

Domotica / Intercom-videofoon

Domotica installeren in de regio Heiloo, Haarlem of Noordwijk? Daar zorgen wij graag voor!

Domotica is het toepassen van elektronica en huisnetwerken ten behoeve van de automatisering van processen in en om een woning, een kantoor of een klein bedrijf voor een betere kwaliteit van leven en wonen. Bij domotica draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening ín de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf náár de woning.

Swart Electrotechniek is specialist op het gebied van domotica-installatie en werkt met de beste merken zoals KNX, Jung E-Net, Google home, Nest, en B&B Home. Bent u op zoek naar een installateur voor domotica in de regio Heiloo, Haarlem of Noordwijk? Neem dan contact met ons op. 

De voordelen van domotica op een rijtje:

Gemak

Gemak

Gemak dient de mens. Het gebruik van domotica kan u een hoop gemak bieden. Schakel bijvoorbeeld de verwarming in via uw telefoon of open de poort of deur via uw telefoon. Stel in dat de ramen automatisch sluiten na een bepaalde tijd. En met behulp van sensoren kan het licht automatisch aan gezet worden als er iemand in de buurt is en weer uit gaan als er niemand meer is.
Veiligheid

Veiligheid

Domotica kan ook zorgen voor een stukje veiligheid thuis of op kantoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parlofonie met camera en beeldscherm die doorschakelt naar je telefoon of  een inbraakalarm die per telefoon of sms direct naar een bewakingscentrale of de politie wordt gestuurd. Brand- of rookalarm die naar een bewakingscentrale gestuurd worden en het automatisch in werking stellen van een sprinkler op basis van rookmelders. Ramen die automatisch geopend worden bij CO2-alarm en de ketel uitschakelen en het openen en sluiten van sloten door personen met een gepaste sleutel, bijvoorbeeld een RFID-tag en registratie welke personen zich waar en wanneer bevinden, in het bijzonder openen en sluiten van garagepoorten.
Geld besparen

Geld besparen

Bespaar geld door de verwarming automatisch op de nachtstand te laten zetten als u het huis verlaat. Stel stroomvreters zoals de vaatwasmachine en wasmachine zo in dat deze alleen in de daluren tegen een voordelig tarief draaien en deactiveer bepaalde stopcontacten automatisch als u de woning verlaat.

Welke soorten domotica zijn er?

Intercom of videofoon; Een intercom is een deurbel met extra functies. Via een intercom kunt u kunt praten met degene die voor de deur staat. Tegenwoordig hebben de meeste intercoms zelfs een video/beeld functie, dit betekent dat u via een camera direct kan zien wie er voor de deur staat. Een groot voordeel van een intercom/videofoon systeem is dat u iemand binnen kan laten, zonder hiervoor helemaal naar de deur te hoeven lopen. En er zijn tegenwoordig ook veel extra/aanvullende functies bij deze systemen mogelijk, u kunt bijvoorbeeld  de intercom overal vandaan bedienen met behulp van een internetverbinding. 


Verlichting; Met behulp van sensoren ontsteekt de verlichting als een persoon in de buurt komt en deze gaat automatisch weer uit als er niemand meer is. En met elektronische dimmers past u automatisch de sterkte en sfeer van de verlichting aan naar uw behoefte en als u het huis verlaat kunt u de lichten zo instellen dat deze automatisch uit gaan.


Klimaatbeheersing; Verwarming en airconditioning kunt u bedienen met behulp van domotica. Via temperatuursensoren  kan de verwarming en/of airconditioning per plaats bedient worden al naargelang het uur van de dag en al naargelang de aanwezigheid van personen, eventueel gedetecteerd door naderingsschakelaars. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van domotica in uw woning of kantoor? Neem dan contact met ons op voor advies of een offerte.

Wij werken uitsluitend met de beste merken!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van domotica in uw woning of kantoor of wilt u direct een offerte opvragen?
Neem dan contact met ons op.