Zonnepanelen

Zonnepanelen

Duurzame energie opwekken in Noord- en Zuid Holland? Laat zonnepanelen installeren door Swart!

Met zonnepanelen op het dak van uw huis of kantoor kunt u zelf eenvoudig stroom opwekken. Het zonlicht wordt omgezet in elektriciteit die u vervolgens gewoon via het stopcontact kunt gebruiken. Met zonnepanelen op uw dak wekt u zelf groene stroom op en spaart u zowel het milieu als energiekosten. Als bespaarinstallateur beschikken wij over een breed assortiment zonnepanelen. Wilt u zonnepanelen laten installeren in Noord- of Zuid-Holland? Neem dan contact met ons op.

 

Bespaar op uw energierekening

Met zonnepanelen kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen op uw energierekening. Een investering in zonnepanelen verdient zich gemiddeld terug binnen 8 tot 10 jaar. Indien u als bedrijf in zonnepanelen investeert kunt u dit zelfs al binnen 3 tot 4 jaar terugverdienen. De opbrengst verschilt per paneel. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). 1 Wp staat in Nederland gelijk aan ongeveer 0,8 kilowattuur (kWh). Een paneel met 250 Watt-piek levert dus 200kWh aan stroom per jaar op, waarmee u zo’n € 45,- bespaart.

Het installeren van zonnepanelen kunt u het beste overlaten aan een vakman. Zo weet u zeker dat uw zonnepanelen op de juiste manier worden gelegd en aangesloten en u bent dan tevens verzekerd van een goede service en garantie op de installatie en de zonnepanelen. 


Fiscale voordelen van zonnepanelen voor ondernemers

Ondernemers kunnen gebruik maken van verschillende regelingen van de Belastingdienst op het gebied van duurzame en energiebesparende investeringen. Deze fiscale voordelen (EIA, KIA) maken het nog aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen. U kunt tot wel 70% van uw investering aftrekken van uw fiscale winst.

 

BTW terugvragen voor zonnepanelen

Het is ook mogelijk om de BTW op uw zonnepanelen terug te krijgen. Als particulier kunt u de BTW over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen terugkrijgen als u voor de eerste keer zonnepanelen aanschaft. Het is hierbij wel belangrijk dat u aan de voorwaarden van btw-teruggaaf voldoet. U leest hier alles over op de website van de belastingdienst. 

De voordelen van zonnepanelen

duurzaam icon

Duurzaam

Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw woning wekt u op een milieuvriendelijke manier elektriciteit op, de zogenaamde 'groene stroom'.

Geld besparen

Bespaar geld

Met de aanschaf van zonnepanelen kunt u veel geld besparen op uw energierekening. Hoe meer de zon schijnt, hoe meer gratis energie u opwekt. De investering in zonnepanelen zijn over het algemeen binnen 10 jaar terug verdient. En heeft u stroom over? Dan kunt u deze aan het electriciteitsnet leveren via de salderingsregeling.

subsidie icon

Subsidie

De overheid heeft verschillende financiële regelingen voor zonnepanelen om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Denk hierbij aan een energiebespaarlening, BTW teruggave en een salderingsregeling.

Wij werken o.a. met de volgende merken zonnepanelen:

logo leapton

Leapton Solar

logo bauer solar

Bauer Solar

logo JA Solar

JA Solar

logo jinko solar

Jinko Solar

Wilt u zonnepanelen op uw dak laten plaatsen en wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden voor u?
Bel of mail ons voor meer informatie, advies of een offerte.

arrow_drop_up arrow_drop_down